U trendu

Još jednu devojčicu more odnelo na pučinu, otac se zamalo utopio

Nakon dramatičnog spašavanja devojčice na moru u Grčkoj koju je morska struja na dušeku odnela na pučinu, iz sveta stiže vest o još jednom incidentu koji se jučer dogodio u mestu Svampkot u Masačusetsu kada je petogodišnjakinja pronađena na 400 metara od obale kako pluta, takođe na dušeku.

Ispostavilo se da je malu Sesiliju morska struja odvukla od obale, a njen otac se umalo utopio pokušavajući da je spasi.

– Otac je sa troje dece došao na plažu Preston. Devojčica je zajedno sa njim ušla nešto pre 15 sati u vodu i legla na dušek. Odjednom je počeo da duva jak vetar i jake morske struje koji su devojčicu počele da odvlače daleko od obale – rekao je čovek koji je učestvovao u akciji spašavanja.

Otac je u panici pokušavao da dohvati dušek, ali ga je struja nosila sve dalje. U pokušajima da je uhvati, otac se umalo i sam udavio.

Ubrzo je Obalska straža dobila poziv u pomoć. Spasioci su krenuli čamcima ka pučini, a kada su ugledali dušek, na trenutak im je srce stalo.

– Delovalo je kao da je dušek prazan. Prestravili smo se, mislili smo da je devojčica upala u vodu i udavila se – priča heroj koji je dete izvukao iz vode.

Srećom, kako su prilazili dušeku devojčica je podigla glavu i gledala ih preplašeno, a kada su je konačno izvukli iz vode devojčica se tresla od straha.

– Sve što je uspela da izgovori jeste poslednje reči koje je čula od oca koji je neumorno plivao za njom: „Tata je rekao da se držim za dušek po svaku cenu“. To je najpametnije što je on mogao da uradi. Jer da je pokušala da siđe sa dušeka ili da nešto sama uradi, ko zna kako bi se sve ovo završilo – priča spasilac.

Taman kada su mislili da je drama gotova, usledila je nova. Kako prenose mediji, prijatelj porodice je na dušeku doplivao do oca i izvukao ga iz vode. Potom su njih dvojica zajedno krenuli na pučinu kako bi je spasili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.