U trendu

Jutarnji: O Oluji, Vučiću i, likujući, „načetom“ jedinstvu Srba

ZAGREB – Odluku Srbina Borisa Miloševića da prisustvuje proslavi „Oluje“ u Kninu hrvatski Jutarnji list u današnjem komentaru je izabrao da tumači iz ugla – šta taj čin znači za uticaj predsednika Srbije Aleksandra Vučića i države Srbije na Srbe i njihov položaj u regionu.

List, iz pera komentatora Vlade Vurušića, likujući zaključuje da je Miloševićevom odlukom srpski predsednik izgubio titulu vođe, odnosno, kako autor kaže, „vožda“ svih Srba.

Vurušić tvrdi da Vučiću, kao i hrvatskim suverenistima, ne odgovara Miloševićeva odluka, navodno zato jer se “ne uklapa u njihove smernice i njihovo viđenje svoje pozicije u Hrvatskoj, odnosno Srbiji, I odnosa između dva naroda”.

Jer, kako piše list, posle Miloševićeve odluke „ni Hrvati nisu više samo ustaše“, niti su svi Srbi „remetilački faktor“ u Hrvatskoj.

Podseća da je prošle godine tokom Dana sećanja Vučić pred Miloradom Pupovcem uporedio današnju Hrvatsku s Hitlerovom Nemačkom, dok će večeras u Rači, na srpsko-bosanskohercegovačkoj granici, održati spomen na „srpske žrtve Oluje“ sa svim Srbima iz regiona, ali, ističe: „ne i sa Srbima iz Hrvatske“.

Boris Milošević je zabio klin u „kompromitantno i sumnjivo Vučićevo srpsko jedinstvo“, te iskočio iz tog vlaka, piše list.

Srbi su potrebni Hrvatskoj kao potencijal i deo ovog društva, tvrdi list na kraju i poručuje da se „njihovi problemi rešavaju u Zagrebu, a ne u Beogradu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar