U trendu

Jutarnji: Plenković smenjuje Milosevića i jos tri ministra?

ZAGREB – Hrvatski mediji mesecima već spekulišu o rekonstrukciji aktuelne vlade premijera Andreja Plenkovića, što bi se, prema današnjem pisanju zagrebačkog Jutarnjeg lista, moglo dogoditi pre predstojećeg Uskrsa, koji se u Hrvatskoj obeležava po Gregorijanskom kalendaru.

Pozivajući se na izvore iz vlade i koalicionih partnera, list piše da je gotovo sigurno da će Plenković zameniti četiri ministra, ali da bi ih moglo biti i više, čak sedam.

Prema istim izvorima, ministarsku fotelju sigurno gube USKOK-ovi osumnjičeni potpredsednik aktuelne vlade iz SDŠ-a Boris Milošević i ministar rada Josip Aladrović.

Vrlo je izgledno, kažu, da i ministar privrede i održivog razvoja više neće biti Tomislav Ćorić, a bez funkcije ostaje i ministarka regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Nataša Tramišak.

Jutarnji piše da se naslednici Borisa Miloševića već spominju.

Vlada bi, kažu izvori, tako mogla dobiti i jednu potpredsednicu vlade, a u igri su Spomenka Đurić, aktualna državna sekretarka u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, koja je na toj dužnosti još od 2016., kao i Snježana Vasiljević, profesorka Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Obe su, navodi se, bliske SDŠ-u, ali nisu formalno članice ove srpske stranke.

Snježana Vasiljević bila je opcija za mesto potpredsjednice vlade i 2020., ali je ipak izabran Milošević jer je već imao političko iskustvo.

Tada je, dodaje se, predsednik SDŠ-a Milorad Pupovac rekao da izbor Miloševića “ne umanjuje spremnost profesorke Vasiljević da pomogne ovoj vladi i srpskoj zajednici kojoj i sama pripada”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.