Kampanja za obnovu kuća u Kostajnici i Kozarskoj Dubici

BANJALUKA – Fondacija „Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić“ iz Beograda pokrenula je kampanju za prikupljanje sredstava za obnovu kuća u opštinama Kostajnica i Kozarska Dubica, koje su nedavno pogođene zemljotresom.

Kampanja je pokrenuta sa mobilnim operaterima u Srbiji i Republici Srpskoj s ciljem da se sakupi 100.000 SMS poruka u Srbiji i isto toliko poziva u Srpskoj.

„Mi smo pokrenuli akciju pre mesec dana. Cilj je bio da podignemo kuće u Hercegovini. Međutim, desio se zemljotres i mi ćemo sredstva preusmeriti na Kozarsku Dubicu i Kostajnicu“, rekao je direktora Fondacije „Zajedno za mlade – profesor doktor Danica Grujičić“ Nemanja Nedeljković, prenela je Radiio televizja Republike Srpske.

Broj za SMS poruke na teritoriji Srbije je 4334, dok je u Republici Srpskoj aktivan poziv na broj 1432.

„Akcija traje do kraja januara“, rekao je Neljković.

Cilj fondacije je da se mladim naučnicima, umetnicima, sportistima i ostaloj talentovanoj deci iz drugih oblasti pruži podrška da se obrazuju, ostanu da rade u svojoj zemlji i postanu najbolji u svojim profesijama. Međutim, fondacija je prepoznatljiva i da je tu u svakom vanrednom stanju u kome se nalazimo.

Račun za pomoć aktivan za Srbiju je 265-161031-0004716-35 /Fondacija „Zajedno za mlade“/, a račun aktivan za Republiku Srpsku je 552-000-18794-53-536 /Udruženje „Bastion“/.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.