U trendu

Kanađanin našao omiljenu gitaru u Tokiju nakon 45 godina

TOKIO – Kanadska rok legenda Rendi Bahmen je nakon 45 godina traganja pronašao danas u Tokiju svoju gitaru ukradenu iz hotela u Torontu.

„Moja devojka je konačno tu“, rekao je Bahmen (78), bivši član grupe „The Gueš Who“, nakon što mu je gitaru grič, na kojoj je napisao „American Woman“ i druge hitove, uručio japanski muzičar, prenosi AP.

Navodi se da Japanac koji je kupio pomenuti instrument u prodavnici u Tokiju 2014. godine nije znao njegovu istoriju.

Bahmen je rekao da su sve gitare posebne, ali je narandžasta grič 6120 ćet atkins iz 1957. koju je kupio kao tinejdzer izuzetna.

Dodaje da je radio više poslova da bi uštedeo novac za kupovinu gitare od 400 dolara, što je bila njegova prva kupovina skupog instrumenta.

„To mi je uobeležlo ceo život, jer bio je to moj alat za pravljenje muzike i zarađivanje novca“, rekao je Bahmen i istakao da je plakao tri dana kada je gitara ukradena u Torontu 1977. godine.

Kaže da je kupio oko 300 gitara u neuspešnim pokušajima da je zameni.

Bahmen je često govorio o nestaloj gitari u intervjuima, a 2020. godine kanadski fan koji je čuo tu priču pokrenuo je internet pretragu i uspešno je pronašao u Tokiju u roku od dve nedelje.

AP navodi da je obožavac Vilijam Long stigao do video-snimka na Jutjubu kako traženi instrument svira japanski muzičar Takeši.

Nakon što je dobio vest od Longa, Bahmen je odmah kontaktirao s Takešijem i prepoznao gitaru u njihovom video ćaskanju.

„Plakao sam, a gitara kao da mi skoro progovorila – hej, vraćam se kući“, rekao je kanadski muzičar.

Takeši je pristao da insturment vrati Bahmenu u zamenu za jedan veoma sličan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar