U trendu

Karadžić pisao Putinu da ga izbavi iz britanskog zatvora

VAJT – Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji je nedavno prebačen iz Haga u ozloglašeni britanski zatvor na ostrvu Vajt, uputio je pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu sa molbom da ga izbavi odatle i „spasi mu život“, piše „Alo“.

Kako navodi list, u pismu koje je poslao preko svojih advokata, on je naveo da su uslovi u britanskom zatvoru nedostojni čoveka, bez adekvatne hrane i terapije, kao i da najviše ima muslimanskih terorista koji „jedva čekaju da ga se dočepaju i lično mu presude“.

Karadzić je ruskog predsednika oslovio sa „brate“, ukazujući da su „zatvorenici žedni krvi“, te da je smešten u zgradu koja je puna kancerogenog azbesta.

Njemu je dozvoljeno samo da se čuje sa ćerkom Sonjom, koja je potvrdila da strahuje za život oca, navodi „Alo“.

Karadzićev advokat Goran Petronijević rekao je da su „strašno loši uslovi“ u kojima boravi njegov klijent, napominjući da on nije u zatvoru, već u zarobljeništvu.

Tokom nedavne sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, predstavnik Rusije pri UN oštro je kritikovao prebacivanje Karadžića u zatvor u Velikoj Britaniji, navodeći da je bezbednost osuđenih Srba ugroženi u britanskim zatvorima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar