Kardinal Bozanić čestitao novoizabranom patrijarhu SPC

ZAGREB – Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić čestitao je dosadašnjem mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju na izboru za patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

„S velikom sam radošću primio vest da Vas je Sveti arhijerejski aabor SPC na zasedanju danas, 18. februara 2021, izabrao za 46. patrijarha Srpske pravoslavne crkve. Vaša Svetosti, dragi Subrate u Kristu Isusu našem Spasitelju, srdačno Vam čestitam visoki izbor za arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog. Kao kršćanin i subrat u biskupstvu, očima vere u Vašem izboru vidim prst Božje providnosti i znak Duha Svetoga“, napisao je kardinal Bozanić, prenosi agencija Hina.

Istakao je i da mu je u nezaboravnom sećanju njihovo ekumensko hodočašće 12. januara ove godine, od zagrebačke katedrale do saborne crkve Preobraženja Gospodnjega.

„Vaša Svetosti, neka Vaš izbor za patrijarha bude u prvom redu blagoslov sestrinskoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Neka Duh Sveti, koji nas obnavlja, otvori nove putove Božje ljubavi i milosrđa, novog razumevanja i uvažavanja, prihvatanja i opraštanja, kako bi se otvorile nove stranice plodonosne saradnje u zajedništvu za dobro poverenih nam vernika“, napisao je Bozanić Porfiriju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.