U trendu

Kašćelan ponovo poziva MCP da odustane od ustoličenja

CETINJE – Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan, koji se takođe protivi ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, pozvao je danas okupljene na cetinjskom trgu da budu mudri, dostojanstveni i, kako je naveo, dostojni države Crne Gore i nasleđa predaka.

Kašćelan kaže da je Crna Gora „još jednom pred izazovom da sačuva stabilnost, mir i bezbednost“.

Apelovao je na crnogorsku vladu da, kako je rekao, „ne budu gluvi i slepi na pozive građana, brojnih organizacija i udruženja, a posebno, , na uznemirujuće procene bezbednosnih službi“.

„Poštujte Ustav Crne Gore i međunarodne konvencije. Vratite red i mir u zemlji. Pokažite državničku odgovornost – donesite meritorne odluke, koje će sačuvati živote. Pokažite da zakon važi jednako za sve. Uvažite stav i emocije Cetinjana i Cetinjanki, uvažite želje većinskog dela Crne Gore“, naveo je Kašćelan, preneo je Radio Cetinje.

Kašćelan je apelovao i na Srpsku pravoslavnu crkvu i mitropolita Joanikija da ne istrajava u odlukama koje dele ljude, već da pošalje poruke mira.

„Opet se građanska Crna Gora brani na Cetinju. Njeno atifašističko, multinacionalno i viševersko biće. Suživot u različitosti“, naveo je Kašćelan.

Pozvao je sugrađane, ali i, kako je rekao, sve one koji će danas i sutra biti na Cetinju da se izdignu iznad politike i da slede unutrašnji glas – da mir i ljudski životi nemaju cenu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.