Katnić je Mandića i Kneževića nazvao izdajnicima

PODGORICA – Glavni specijani tužilac Milivoje Katnić je u reagovanju na saopštenje DF-a, da će dan kada je usvojen tužilački zakon biti zlatnim slovima upisan u knjigu borbe protiv kriminala i korupcije, izjavio da , kako je naveo, zlatna slova mogu izliti od novca dobijenih za „izdaju Crne Gore“.

Katnić kaže da su to kriviča dela koja se članovima DF-a stavljaju na teret do stepena osnovane sumnje, audirajući pritom pre svega na Andriju Mandića i Milana Keževića.

Mandić i Knežević su u procesu pokrenutom za navodni pokušaj terorizma na izborni dan 2016. godine osuđeni nepravosnažno na po pet godina zatvora, ali je Apelacioni sud vratio slučaj na ponovno suđenje.

„Što se tiče navoda DF-a da će ‘jučerašnji dan biti zlatnim slovima upisan u knjigu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije’, poručujem čelnicima Demokratskog fronta da zlatna slova mogu izliti od novčanih sredstava koja su dobili za finansiranje kriminalne organizacije i terorizma u pokušaju, koja krivična dela im se stavljaju na teret do stepena osnovane sumnje“, naveo je Katnić.

Dodao je i da će „ovako izlivena zlatna slova potamneti jer su finansirana novcem koji je do stepena osnovane sumnje namenjen za terorizam u pokušaju, odnosno za izdaju majke Crne Gore“.

Iz DF-a je ranije danas saopšteno, između ostalog, da je sada vise nego jasno da je Milivoje Katnić, u odnosu na prethodnu vlast, povlačio poteze samo prema onim frakcijama u DPS-u i pojedincima kojih se odrekne predsednik Crne Gore.

Naveli su i da je time Katnić odabrao stranu i postao Đukanovićev privatni tužilac i batina u njegovim rukama, a ne tužilac države Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.