U trendu

Kijev: Poginula jedna osoba, prekidi u snabdevanju strujom

KIJEV – Najmanje jedna osoba poginula je danas u ruskom raketnom napadu na Kijev, a energetska situacija u Ukrajini je kritična posle talasa današnjih ruskih raketnih udara koji su oštetili energetsku infrastrukturu, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

Gradonačelnik Vitalij Kličko rekao je da je telo izvučeno iz pogođene stambene zgrade u centralnom Pečerskom okrugu Kijeva, preneo je Rojters.

Istovremeno, zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika saopštio je da je energetska situacija u Ukrajini kritična posle talasa današnjih ruskih raketnih udara koji su oštetili energetsku infrastrukturu.
Nacionalni operater Ukrenergo saopštio je da je najveća šteta pričinjena u severnim i centralnim regionima zemlje i da su u tim oblastima uvedena hitna isključenja struje za sve kategorije potrošača.

Ukrenergo je takođe najavio specijalne vanredne prekide u snabdevanju strujom u Kijevu, javila je britanska agencija.

Dve eksplozije ođeknule su u Kijevu nakon što su se širom Ukrajine oglasila upozorenja na vazdušnu opasnost, nekoliko sati nakon obraćanja putem video linka ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na samitu G20 u Indoneziji.

Zelenski je na samitu pozvao najveće svetske ekonomije da pojačaju svoje liderstvo i zaustave rat u njegovoj zemlji u skladu sa mirovnim planom od deset tačaka za mirno rešenje sukoba sa Rusijom, koji je predložio.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.