U trendu

Kim: Beskompromisna borba protiv antisocijalizma u zemlji

PJONGJANG – Severnokorejski lider Kim DŽong Un obećao je „beskompromisnu borbu“ protiv antisocijalističkih elemenata na domaćem terenu, izvestili su danas državni mediji.

U pismu upućenom ucesnicima na ovonedeljnom sastanku radnih organizacija, Kim je rekao da je „borba protiv antisocijalističkih i nesocijalističkih praksi zapravo borba ‘uradi ili umri’, s ciljem da se odbrani čistota radničke klase i smisao našeg stila socijalizma“, izvestila je zvanicna severnokorejska novinska agencija KCNA.

Tvrdnje o „antisocijalističkim i nesocijalističkim praksama“ se verovatno odnose na građane koji se bave kapitalizmom, i za koje Kim smatra da se protive socijalizmu i kolektivizmu, i predstavljaju pretnju vladavini njegove porodice, ocenjuje američka agencija AP.

Agencija KCNA je citirajući Kima prenela da je važno „voditi (beskompromisnu) borbu protiv (antisocijalističke i nesocijalističke prakse) i odlučno ih razbijati“.

Kim je naložio učesnicima da se „očuva princip proizvodnje svega što je potrebno za ekonomsku izgradnju i život ljudi“.

Takve izjave severnokorejskog lidera dolaze u trenutku kada on nastoji da ojača svoju moć usled poteškoća povezanih sa pandemijom i ekonomskim sankcijama koje predvode SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar