U trendu

Kina želi da radi sa Belorusijom na produbljivanju političkog poverenja

PEKING – Kina želi da radi sa Belorusijom na produbljivanju međusobnog političkog poverenja, rekao je danas kineski ministar spoljnih poslova Ćin Gang svom beloruskom kolegi Sergeju Alejniku, navedeno je u saopštenju kineskog Ministarstva spoljnih poslova.

Kineska strana je voljna da radi sa Belorusijom na implementiranju važnog konsenzusa koji su postigli dva šefa države, održavanju razmene na visokom nivou i produbljivanju međusobnog političkog poverenja, rekao je Ćin u telefonskom razgovoru sa Alejnikom, preneo je Rojters.

U septembru prošle godine kineski predsednik Si Đinping i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko najavili su strateško partnerstvo za „sve vremenske prilike“, kao iskorak u bilateralnim odnosima.

Kina je sa bliskim saveznikom Belorusije Rusijom potpisala partnerstvo bez ograničenja neposredno pre nego što je Moskva napala Ukrajinu pre godinu dana, navela je agencija.

Ona će, takođe, nastaviti da podržava Belorusiju u održavanju njene nacionalne stabilnosti i suprotstaviće se pokušajima spoljnih snaga da se mešaju u njene unutrašnje stvari ili nameću nezakonite jednostrane sankcije Belorusiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar