U trendu

Kinez na biciklu obilazi Evropu, stigao u Bijeljinu

BIJELJINA – Pre deset meseci 34-godišnji Kinez Ču Hao krenuo je da obilazi Evropu, a na svom proputovanju kroz Balkan biciklom, stigao je i u Bijeljinu u Republici Srpskoj.

Ovaj mladić već 11 godina živi i radi u Kineskom kulturnom centru u Minsku, a zbog ličnog razvoja krenuo na jednogodišnje proputovanje Evropom, prenosi ATV.

Interesantno je da je za prevozno sredstvo izabrao bicikl, a Hao ističe da je njegov hobi i fotografisanje.

„Na početku sam putovao samo autobusom, ponekad i peške prošle godine, jer je moje putovanje počelo prošle godine u aprilu. Krenuo sam iz Belorusije, prvo sam posetio susjedne zemlje Ukrajinu, Jermeniju, Rusiju, a onda sam došao na Balkan. Moj hobi je fotografisanje. Ako negđe krenete peške onda je teško, ali ako koristite autobus, tramvaj, bicikl, onda je divno“, izjavio je Hao.

Iako je planirao da u Bijeljini ostane dva do tri dana, ljubaznost Semberaca na koju je naišao, promenila mu je planove, i odlučio je da produži svoj boravak.

Bijeljinu je izabrao kao raskrsnicu puteva odakle može da ide u druge zemlje, a kaže da je oduševljen gostoljubivošću ljudi u Srbiji i Republici Srpskoj.

U Bijeljini će biti još nekoliko dana, odakle nastavlja ka novoj destinaciji – Banjaluci, poručio je Hao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar