U trendu

Kinezi su već napravili prvi leteći auto

PEKING – Informacija koja ovih dana stiže iz Kine da ta zemlja radi na letećim automobilima pobudila je veliku pažnju srpske javnosti, a iako zvuči zaista futuristički, kineska kompanija „Terafuđa“ najavljuje da će njeni prvi leteći automobili početi da se prodaju već iduće godine.

Završna verzija ovog vozila ima neka korisna unapredenja, a zahvaljujući preuzimanju od strane kompanije „Džili“, vlasnika evropske automobilske kompanije „Volvo“, u projektu letećeg automobila došlo je do znatnog napretka.

Nakon godina razvoja, „Terafuđa“ je najavila da će prvi model njihovog letećeg automobila početi da se prodaje negde tokom 2019. godine, ali koja će mu biti cena još se ne zna.

Spekuliše se da će automobil biti na hibridni pogon, a biće opremljen unapređenijim po pitanju bezbednosti litijum-jonskim baterijama, dok će unutrašnjost odisati sportskom elegancijom sa unapređenim sedištima i interaktivnim interfejsom, prenosi B92.net.

Auto će takođe biti opremljen i sigurnijim pojasevima i vazdušnim jastucima, ali mnogi detalji su ipak još pod velom tajne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.