U trendu

Kiril: Da se što pre uspostavi mir

MOSKVA – Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril osveštao je danas u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Moskvi uskršnje kolače i jaja, koja će biti poslata u Donbas, u istočnoj Ukrajini, zajedno sa humanitarnom pomoći, prenosi Rojters.

„Neka Gospod pre svega pomiri naš narod u Ukrajini, u Donbasu, gde se još uvek proliva krv“, poručio je ruski patrijarh.

On je rekao i da želi da „ovaj Vaskršnji dar pomogne svima, koji se nalaze u ovom teškom sukobu, da osete mir u srcu, svom umu i duši kako bi se što pre završile nesuglasice, kako bi se uspostavio mir, a sa njim i pobožnost ljudi i čvrsta vera“

„Neka Gospod isceli rane nanete ljudima, porodicama koje su ostale bez hranitelja, roditeljima koji su izgubili decu i deci koja su izgubila roditelje“, naglasio je patrijarh Kiril, navodi Rojters.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služiće uskršnju liturgiju u ponoć, između subote i nedelje u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, saopšteno je iz patrijaršijske pres službe, prenosi agencija RIA Novosti.

Kako se navodi, pre početka bogosluženja, ruski patrijarh će u televizijskom obraćanju, koje će prenositi više TV kanala, čestitati vernicima praznik Vaskrsenja Hristovog.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar