U trendu

Knezević ili dogovor ili protesti

PODGORICA – Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević je u uvodnom obraćanju poslanicima na temu smene predsednika Skupštine Alekse Bečića, još jednom pozvao stranke aktuelne parlamentarne većine na dogovor o formiranju nove vlade.

„Nasa obaveza i naša odgovornost je sada još veća kada budete smenjeni i vrlo bitno je da pošaljemo poruku da se ovde ne brane fotelje zarad fotelja, već zbog izborne volje građana.

Poručio je da ako ta volja građana bude narušena „imaćete proteste u najverovatnije svim gradovima Crne Gore“.

„DF je uradio sve i uradiće sve da dođe do dogovora, neće izdati izbornu volju građana i neće praviti aranžmane sa DPS-om, jer oni su naši politički protivnici“, poručio je Knežević.

Naveo je da nije želeo da bude u Krivokapićevoj vladi, ali i da ne želi da bude ni u novoj ako bude formirana iz aktuelne parlamentarne većine

„Nećemo dozvoliti da Srbi budu getoizirani i budu označeni kao antidržavni element. Ruka je pružena, kocka je bačena, hajde da se dogovorimo“, naveo je Knežević.

On je na dogovor pozvao nakon današnje sednice Skupštine, nakon što Bečić bude smenjen, jer to je, kazao je, naša obaveza zbog građana koji su nam dali podršku 30. avgusta 2020., a kojima smo „saopštavali da nećemo praviti nikakve aranžmane sa DPS-om“.

„Očekujemo da pokažemo odgovornost, državničku spremnost i sačuvamo izbornu volju građana u okviru parlamentarne većine“, rekao je, između ostalog, Knežević i dodao da prihvata i da ti odgovori budu otvoreni za javnost.

Milošu Konataru iz koalicije Crno na bijelo poručio da oni nemaju pravo da većinu formiraju sa DPS-om, jer im to pravo, kako je kazao, nije dato na izborima.

Da ste, rekao je Knežević Konataru, najavili saradnju sa DPS-om ne biste prešli ni cenzus.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.