U trendu

Knežević: Ribolovac Katnić uhvati nekog, poljubi i pusti

PODGORICA – Predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, poslanik DF-a, Milan Knežević je u toku sednice tog tela saopštio da je bivši šef ANB Dejan Peruničić, osumnjičen za zloupotrebu slubenog položaja, pušten da se brani sa slobode, što, kako kaže, pokazuje da je SDT „ribolovačko društvo“.

„Milivoje Katnić uhvati nekog, poljubi ga i pusti. Ako ikada ode u penziju, a trebalo je čim je izgalsan zakon, treba mu poklonniti garnituru štapova za pecanje“, prokomentarisao je Knežević.

Knežević je na početku sednice Odbora rekao da je Peruničić mogao da prima naređenja samo od Mila Đukanovića i bivšeg premijera Duška Markovića.

Predložio je da se Peruničiću dodeli status svedoka saradnika i dodao da bi tada sve bilo rešeno za 72 sata.

Knežević je rekao i da bi Peruničić kao svedok saradnik sigurno bio validniji od Stevana Sinđelića, svedoka saradnika u predmetu za pokušaj državnog udara u izbornom danu u crnoj Gori 2016.

Odbor, inače, razmatra inicijativu za kontrolno saslušanje predstavnika vlade, tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbednost i policije povodom aktuelnih dešavanja u bezbednosnom sektoru.

Peruničić je uhapšen juče zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, a povodom pronalaska prislušnog uređaja u prostorije Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar