U trendu

Knežević traži hapšenje Miloša i Vesne Medenice

PODGORICA – Lider Demokratske narodne partije (DNP), članice Demokratskog fronta i predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević optužio je danas nadležne institucije da su štitile od krivičnog gonjenja Miloša Medenicu i njegovu majku Vesnu, inače, bivšu predsednicu Vrhovnog suda Crne Gore i zatražio njihovo hapšenje i procesuiranje.

Kneževićje na konferenciji za novinare rekao da su nadležne službe učinile sve da zaštite Miloša i Vesnu Medenicu od oktobra 2021., kada su od kolega iz Evropola dobile sadržaj komunikacije sa aplikacije Skaj između Miloša i Darka Lalovića.

Miloš Medenica je prema pisanju portala Libertas doveden u vezu sa krijumčarenjem narkota i švercom cigareta.

Knežević je rekao da je neko u Tužilaštvu i Upravi policije (UP) pokušao da sakrije dokaze o organizovanim kriminalnim aktivnostima i istakao da je koordinator službi bezbedosti Dritan Abazović u novembru morao imati tu prepisku.

Abazoviću je uputio pitanje šta će da uradi povodom moguće umešanosti Uprave policije, Specijalnog državnog (SDT) i dela sudstva u slučaj Medenica.

Prema njegovim rečima, ključno pitanje je ko je dozvolio da Medenica napusti državu bez saslušanja, a njegovu majku štitio od oktobra od kada je komunikacija dostupna nadležnim organima.

Knežević je pozvao glavnog specijalnog tužioca (GST) Vladimira Novovića, Upravu policije i Abazovića da pokrenu istragu i objasne ko je štitio Miloša i Vesnu Medenicu.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) juče otvori predmet u vezi sa Milošem Medenicom radi utvrđivanja da li sin bivše predsednice Ustavnog suda počinio bilo koje krivično delo iz njihove nadležnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.