U trendu

Komšić: BiH će kad-tad biti građanska država

SARAJEVO – Član Predsedništva BIH Željko Komšić izjavio je danas, povodom 30-godišnjice prijema BiH u Ujedinjene nacije, da BiH i dalje nije onakva „za kakvu smo se borili“ i poručio da će BiH „biti građanska država, kad-tad“.

„Nismo se borili za kantone, entitete, entitetsko glasanje, ovakve domove naroda koji nisu ništa drugo nego mehanizmi blokada u rukama zagrebačkih i beogradskih ekspozitura, putem kojih otimaju najveći deo suvereniteta države Bosne i Hercegovine“, naveo je Komšić na Fejsbuku.

On je ocenio da su se svi kompromisi u proteklih 30 godina pokazali promašenim, prenosi Klix.ba.

„Što se više popuštalo i nastojalo ugoditi onima koji političke račune podnose Beogradu i Zagrebu, njihovi zahtevi bili su sve veći i veći, a na kraju su skončali u zahtevima za disolucijom, zahtevima za formiranjem paralelnih institucija, zahtevima za etničkom teritorijalnom reorganizacijom“, rekao je Komšić.

Komšić je prozvao i, kako je rekao, „sumnjiva lica“ koja su davala podršku secesionistima i separatistima, a izdavala se kao međunarodni prijatelji.

„Bosna i Hercegovina će biti građanska država, kad – tad. Zato se vredi boriti, i ne biti kukavica koja na prvu pretnju ili prek pogled nekog trećerazrednog međunarodnog zvaničnika pristaje na sve što mu se na sto stavi i izvoli na potpis“, zaključio je Komšić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar