U trendu

Komšić u Donjoj Gradini položio venac žrtvama Jasenovca

SARAJEVO – Hrvatski član Predsedništva BiH, izabran glasovima Bošnjaka, Željko Komšić, u Donjoj Gradini je položio venac povodom 76 godina od proboja logoraša iz ustaškog logora Jasenovac i izjavio da to mesto nema državnu već humanu i globalnu važnost – kao i svako zlo, posebno kad se desi nad tolikim brojem ljudi.

Izgubljeni ljudski životi, patnja, stradanje i zlo koje je vezano za to mesto, istakao je, zaslužuju iz čisto ljudskih razloga, a ne iz političkih ili nekih drugih, da ga se sećamo i da se poklonimo senama žrtava.

“To je razlog zašto sam i ja danas ovde, kao što nastojim da budem svake godine ukoliko je to moguće”, rekao je Komšić, prenela je Fena.

Dodao je da takve stvari treba pamtiti i učiti decu kako veliko može biti ljudsko zlo, kao i kolike žrtve proizilaze iz tog zla, a sve kako bismo bili bolji ljudi i kako se to više nikada ne bi dogodilo.

“Područje bivše Jugoslavije i Balkana obeležilo je puno zla i krvi, i valjda smo u današnjem svetu kada se ništa ne može sakriti, kao ljudski rod došli do nivoa da možemo sebi reći da je neprihvatljivo da se ovakve stvari dešavaju bilo gde u svetu”, naveo je Komšić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.