U trendu

Konašenkov: Likvidirani strani plaćenici kod Lisičanska

MOSKVA – Vojska Ruske Federacije potvrdila je danas likvidaciju stranih plaćenika iz Gruzije i evropskih zemalja kod Lisičanska.

Prema rečima portparola ruskog ministarstva odbrane Igora Konašenkova na brifingu za novinare, ruska vojska je likvidirala do sada 14 stranih plaćenika u oblasti Lisičansk, prenosi agencija Interfaks.

„26. juna, tokom borbi na tri kilometra od rafinerije nafte Lisičansk u Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), ruske jedinice su uništile dve diverzantsko-izviđačke grupe plaćenika, ukupno 14 ekstremista“, rekao je Konašenkov i precizirao da je prva grupa bila ‘međunarodna’ sastavljena od državljana raznih evropskih zemalja, a u drugoj grupi su bili samo plaćenici iz Gruzije, pripadnici „ozloglašene gruzijske legije“.

Konašenkov tvrdi da se u ovim „banditskim formacijama bore uglavnom kriminalci“.

On je rekao i da su uništeni gruzijski militanti bili umešani u „brutalna mučenja i ubistva ruskih vojnika u blizini Kijeva u martu ove godine“.

Konašenkov je upozorio da rusko ministarstvo odbrane ima informacije o svakom plaćeniku koji je umešan, kako je rekao, u zlostavljanje i ubistvo ruskih vojnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar