U trendu

Konasenkov: Unistena dva sistema S-300 ukrajinske vojske

MOSKVA – Ruske visokoprecizne rakete vazdušnog baziranja uništile su tokom noći komandni punkt mehanizovane brigade u rejonu Pjatihatka u Harkovskoj oblasti i centar za vezu vojnog aerodroma Červonoglinsko u rejonu naselja Arciz, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

On je dodao da je ruska vojska u Harkovskoj obasti uništila dva sistema S-300 Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Korotič. Napomenuo je i da je uništena i korveta ukrajinske mornarice u području Odese.

Pored toga, Konašenkov je naveo da su „ruski avioni pogodili 130 ukrajinskih vojnih objekata, da je likvidirano do 420 nacionalista i onesposobljeno 55 jedinica vojne tehnike“, preneo je Sputnjik.

Ruska sredstva PVO tokom noći su uništila još dva ukrajinska bombardera Su-24 i jedan helikopter Mi-24 iznad ostrva Zmejni, naveo je Konašenkov.

„Za dan su u području Odese uništena ukupno četiri ukrajinska aviona, četiri helikoptera, tri bespilotne letelice ‘Bajraktar-TB2’ i jedan desantno-jurišni brod ukrajinske mornarice“, dodao je on.

Konašenkov je istakao da je od početka specijalne operacije u Ukrajini ruska vojska, između ostalog, uništila 156 aviona, 116 helikoptera, kao i 2.927 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar