U trendu

Konstituisanje Vlade RS u narednih 10 dana

SARAJEVO – Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da će Vlada Republike Srpske biti konstituisana u narednih deset dana.

Ona je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa komesarom EU za proširenje i susedstvo Oliverom Varheljijem, rekla da je izražena nada da će taj proces biti završen i u Federaciji BiH i na nivou BiH.

„Obavestili smo komesara da smo počeli sa konstituisanjem vlasti na različitim nivoima. Počeli su razgovori na tu temu. Nadam se da ćemo u narednoj godini baviti se životnim stvarima i razlozima zbog kojih je bitno da obavljamo svoje funkcije“, rekla je Cvijanovićeva i dodala je da prilikom obavljanja funkcija bitno voditi računa o potrebama građana.

Rekla je da je zadovoljna sastankom sa Varheljijem.

„Razumemo da se ovaj sastanak odigrava u vreme kada donosimo određene odluke koje se odnose na kandidatski status BiH i zato želim da zahvalim Varheljiju na njegovom ličnom angažmanu i promovisanju uopšte ideje i potrebe da se BiH dodeli kandidatski status“, rekla je Cvijanović, prenela je RTRS.

Kazala je da je na sastanku bilo reči o uslovima i razlozima koji su definisani ranije od EU, a to je, rekla je, jedna vrsta hodograma po kojem moraju da se kreću naše institucije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar