U trendu

Konzulati BiH u Novom Pazaru i Rijeci prazni, a troškovi više od 79.000 evra

SARAJEVO – Ministar spoljnih poslova BiH u novoformiranom Savetu ministara BiH, Elmedin Konaković, saopštio je kolliko je koštao zakup prostorija za konzulate BiH u Rijeci i Novom Pazaru, koji, inače, nisu profunkcionisali, dok bivša ministarka Bisera Turković tvrdi da su izbor konzula blokirale SNSD i HDZ.

„Ugovor o zakupu prostora za konzulat u Rijeci potpisan je 1. aprila 2022. iako nije usvojena sistematizacija radnih mesta, zgrada je prazna, otvorena zbog izbora i glasova. Mesečni zakup iznosi 3.728 evra. 41.008 evra koštala Rijeka. Novi Pazar za 10 meseci 38.500 evra. 79.508 evra bez režija“, napisao je Konaković u svom Tviter nalogu.

Na to je odmah reagoavla njegova prethodnica iz SDA Bisera Turković tvrdeći da je reč o poluistinama i dezinformacijama.

Takođe, Turković tvrdi da su ova dva konzulata otvorena u skladu sa odlukom Predsedništva BiH, ali da su SNSD i HDZ blokirali imenovanje generalnih konzula, kao i donošenje sistematizacije radnih mesta u ovom diplomatskim predstavništvima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar