U trendu

Košarac: Turkković narušava dobre odnose Rusije i RS

BANJALUKA – Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara Staša Košarac izjavio je danas da Bisera Turković gotovo svakom svojom izjavom i postupcima dokazuje da ne radi svoj posao, već da kao mnistar radi isključivo u funkciji bošnjačke politike i SDA, stranke koja ju je i predložila na tu poziciju.

Košarac kaže da se Turkovićeva u funkciji ministra inostranih poslova na uvredljiv način obraćala srpskom članu i predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, iznosi niz neistina i iskonstruisanih optužbi na njegov račun.

To je, kaže, moguće samo u ovakvoj zemlji kakva je BiH.

„Ne postoji država u svetu u kojoj ministar inostranih poslova može na ovakav način da se obraća šefu države! To pokazuje da Turkovićeva i njena SDA ne pokazuju ni minimum poštovanja prema zajedničkim institucijama, institucionalnoj hijerarhiji, zakonima i Ustavu ove zemlje. Zbog takvog ponašanja i zbog takve politike, koju SDA godinama provodi, ova zemlja ima i imaće ogromne probleme u budućnosti“, naveo je Košarac u izjavi za Srnu, prenela je RTRS.

Naglasio je da se „gospođa Turković u potpunosti stavila na stranu inostranih i domaćih centara moći koji su iskonstruisali ‘aferu ikona’ s ciljem da diskredituju srpskog člana Predsedništva BiH i nesumnjivo najjačeg političkog autoriteta među Srbima u Republici Srpskoj, ali i da naruši dobre odnose koje Republika Srpska i Milorad Dodik godinama gaje sa Rusijom.

„Umesto da se pridruži zahtevima Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH i da diplomatskim putem hitno zatraži od Ukrajine materijalne dokaze za tvrdnje da je ikona njihova, da ih upozori da tvrdnje bez dokaza, a njih, očito, nema, narušavaju odnose dve zemlje, Turkovićeva se gura u prve redove onih stranih centara moći i medija koji su fabrikovali celu ovu priču i svakodnevno doliva ulje na vatru“, naveo je Košarac.

Očigledno je, kaže, Dodik glavna smetnja sprovođenju interesa nekih međunarodnih faktora i bošnjačke politike, poput razmeštanja migranata na teritoriji Republike Srpske, izvođenja Oružanih snaga BiH na granicu prema Srbiji ili ispunjavanja uslova za kretanje ka članstvu u NATO-u.

„To su ciljevi zbog kojih plaćeni mediji u Kijevu i Sarajevu, a nažalost i neki mediji u Republici Srpskoj, objavljuju identične lažne tekstove“, rekao je Košarac.

Upozorio je da su se orkestriranoj neprijateljskoj propagandi protiv Dodika pridružili i neki opozicioni političari iz Republike Srpske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.