U trendu

Krajina grup dobila dozvolu za promet kiseonika

BANJALUKA – Banjalučka firma Krajina grup dobila je dozvolu za promet medicinskog kiseonika i trenutno je jedina firma u Srpskoj sa tom dozvolom Agencije za lekove i medicinska sredstva BiH, potvrđeno je za banjalučki Glas Srpske.

Međutim, iz ove firme kažu da zbog nedostatka kiseonika na tržištu, koji je uzrokovao virus korona, sama dozvola ne znači mnogo.

„Kompanija Meser, koja snabdeva skoro kompletno tržište u FBiH, u mogućnosti je da obezbedi određene količine medicinskog kiseonika i za zdravstvene ustanove u Srpskoj, ali ni oni nisu sigurni do kada će moći da obezbeđuju kiseonik“, kažu iz Krajina grupe.

Zbog novog talasa virusa korona, ukazuju, sve zemlje koje imaju postrojenja za proizvodnju kiseonika ograničavaju ili potpuno zabranjuju izvoz kiseonika, tako da prometom ove tečnosti mogu da se bave uglavnom kompanije sa dugotrajnim ugovorima.

Ističu da su ispunili sve uslove i obezbedili neophodne dozvole da se u skladu sa zakonom uključe u borbu za nabavku kiseonika za potrebe zdravstvenih ustanova u Srpskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.