U trendu

Kremlj poručio da su masovni udari Rusije u Ukrajini neizbežni, Šolc za dipomatsko rešenje

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da su masovni udari Rusije na energetsku infrastrukturu Ukrajine „neophodni i neizbežni“, dok je Šolc od Putina tražio da povuče svoje trupe iz Ukrajine kako bi se postiglo „diplomatsko rešenje“.

Kako je danas saopštio Kremlj, u nedavnom razgovoru koji je Putin imao sa Šolcom ruski predsednik je osudio „destruktivnu“ poziciju Zapada koji podržava Kijev.

„Istaknuto je da su ruske oružane snage dugo izbegavale visokoprecizne raketne udare na određene ciljeve u Ukrajini, ali su takve mere postale neophodne i neizbežne pred provokativnim napadima Kijeva“, navodi se u saopštenju Kremlja.

Saopštenje je izdato posle, kako se navodi, nedavnog razgovora Vladimira Putina i nemačkog kancelara Olafa Šolca, prvog od sredine septembra.

Nemački kancelar Olaf Šolc zatražio je danas od ruskog predsednika Putina da povuče svoje trupe iz Ukrajine kako bi se postiglo „diplomatsko rešenje“.

Tokom jednosatnog telefonskog razgovora dvojice lidera, Šolc je „insistirao kod predsednika Rusije da se što pre pronađe diplomatsko rešenje koje podrazumeva povlačenje ruskih trupa“, naveo je portparol vlade Štefen Hebeštrajt u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar