U trendu

Kremlj se nada da će biti upoznat s planom Italije za UKR

MOSKVA – Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je danas da Kremlj još nije video predlog Italije za rešavanje sukoba u Ukrajini, ali da se nada da će taj plan biti dostavljen Moskvi diplomatskim kanalima na razmatranje.

„Još nismo videli plan. Nadamo se da će nam to biti dostavljen diplomatskim kanalima i da ćemo moći da se upoznamo sa njim“, rekao je Peskov novinarima, prenosi RIA Novosti.

Ranije je list la Republika pisao da je italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi di Majo Ujedinjenim nacijama predstavio mirovni plan o Ukrajini od četiri tačke.

One uključuju prekid vatre, neutralnost Ukrajine uz međunarodne garancije i proces pridruživanja EU, saradnju na postizanju bilateralnog sporazuma između Kijeva i Moskve o teritorijalnim pitanjima i potpisivanje novog multilateralnog sporazuma o bezbednosti u Evropi.

Zamenik italijanskog ministra spoljnih poslova Manlio Di Stefano kasnije je potvrdio postojanje mirovnog plana za Ukrajinu koji je podnet UN i rekao da će to zahtevati uključivanje različitih zemalja i organizacija, uključujući EU i same UN.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar