U trendu

Krivicna prijava protiv Milanovića zbog izjava o Srebrenici

SARAJEVO – Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Enver Bijedić objavio je da je podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Hrvatske Zorana Milanovića zbog izjava u vezi sa Srebrenicom.

Bijedić, koji je i čelnik stranke Socijaldemokrate BiH, prijavio je Milanovića Tužilaštvu BiH na osnovu izmena krivicnog zakona koje je sredinom godine nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, a kojima je krivično delo postalo „negiranje svih ratnih zločina potvrđenih sudskim odlukama“, prenosi Hina.

Osnov za krivičnu prijavu Bijedić je našao u izjavi Milanovića da „svaki genocid nije isti“, što je Milanović rekao kada je komentarisao odluku predsednika HDZ BiH Dragana Čovića da on i njegovi poslanici u Domu naroda parlamenta BiH podrže predlog srpskih poslanika da se povuče zakon koji je nametnuo Incko.

„Milanović je 3. decembra 2021. godine nastavio u još skandaloznijem tonu, gde je pokušao da relativizuje genocid u Srebrenici upoređujući ga s holokaustom i genocidom u Ruandi“, tvrdi Bijedić.

Bijedić smatra da je Milanović svojim izjavama uznemirio javnost i stvorio dodatnu nacionalnu netrpeljivost među građanima BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar