U trendu

Krivicni postupak za spijunazu protiv clanova OEBS-a

KIJEV – Kancelarija glavnog tužioca samoproglašene Narodne Republike Donjeck (NRD) pokrenula je danas krivični postupak za špijunažu protiv nekoliko službenika Specijalne posmatračke misije OEBS-a, koji su, kako se navodi, „preneli državne tajne“ ukrajinskim vlastima.

„Protiv nekoliko službenika OEBS-a pokrenut je krivični postupak na osnovu utvrđenih činjenica koje ukazuju da su prikupljali i skladištili strogo poverljive podatke sa ciljem da ih prenesu ukrajinskim tajnim službama“, rekao je glavni tužilac samoproglašene republike, prenosi TAS S, ne navodeči tužiočevo ime.

Kako se navodi, osumnjičeni zaposleni u OEBS-u su, dok su bili u samoproglašenoj NRD i na teritorijama pod kontrolom Ukrajine, koristili video opremu da evidentiraju lokaciju jedinica Narodne milicije tzv. NRD-a i drugih snaga.

Informacije su prikupljane elektronskim putem, a zatim dostavljane predstavnicima obaveštajnih agencija, uključujući Glavnu obaveštajnu upravu ukrajinskog Ministarstva odbrane i Službu bezbednosti Ukrajine, navodi ruska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar