U trendu

Krivokapić: Da CG postane i opstane kao građanska država

PODGORICA – Stabilan i siguran region preduslov su prosperiteta svih zemalja u njemu, a dobrosusedski odnosi i evropska integracija ključni su za ekonomski i infrastrukturni razvoj, izjavio je danas u Podgorici premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je to rekao tokom susreta sa bošnjačkim i hrvatskim članom Predsedništva BiH, Šefikom Džerovićem i Željkom Komšićem, koji borave u službenojj poseti Crnoj Gori na poziv predsednika Mila Đukanovića.
Ovo je drugi susret dvojice članova Predsedništva BiH sa Krivokapićem, koji je nedavno službeno boravio u Sarajevu i Banjaluci.
Konstatovano je da Crna Gora i BiH nemaju otvorenih pitanja.
“Boljeg recepta za Crnu Goru u ovom trenutku nema. To je meritokratska vlada. Mi se trudimo da preobrazimo Crnu Goru. Najvažnije je da Crna Gora postane i opstane kao građanska država”, rekao je Krivokapić, saošteno je iz Vade Crne Gore.
Istakako je, između ostalog, da postoji obostrani interes za jačanje saradnje u oblasti turizma, kako bi se stvorili uslovi da ponuda bude mnogo kvalitetnija i uspješnija za obe države, kao i da od ove sezone očekuje priliv od 65 odsto od dohtka koji je ostvaren u letnjoj sezoni 2019.
Komšić je izrazio zadovoljstvo izuzetno dinamičnom diplomatskom saradnjom sa novom crnogorskom administracijom i naglasio da je trenutna saradnja između BiH i Crne Gore dobar primer celom regionu.
“BiH je u poziciji da nikada ne sme da ima dilemu kakvi odnosi treba da budu sa susedima. Naš interes je da imamo suseda koji je stabilan i da sledimo vaš primer na putu evrointegracije”, poručio je Komšić.

Džaferović je takođe izrazio zadovoljstvo zbog dinamičnog partnerskog i dobrosusedskog odnosa dve države.

“Čekali smo da se stabilizuje epidemiološka situacija da bi došli da razgovaramo. Nama je stalo do dobrih odnosa sa Crnom Gorom. Važna nam je stabilna Crna Gora, Crna Gora na evropskom putu, Crna Gora članica NATO saveza”, poručio je Džaferović.

Istakao je da ima puno razloga za sardnju dveju država – u oblasti turizma, energetike, poljoprivrede, saobraćajne infrastrukture, jačanju industrijske proizvodnje.

„Mislim da je ona zapostavljena u svim zemljama bivše Jugoslavije”, zaključio je Džaferović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar