U trendu

Krivokapić: MSP ponovo trazilo zabranu ulaska za Bozovica

PODGORICA – Ministar spoljnih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić izjavio je danas da je ministarstvo na čijem je čelu ponovo tražilo da se ambasador Srbije Vladimir Božović, koga su crnogorske vlasti proglasile personom non grata, „udalji, a zatim da mu se promptno zabrani ulazak u Crnu Goru“.

„Ministarstvo vanjskih poslova je već dva puta tražilo od Ministarstva unutrašnjih poslova da donese odluku o zabrani ulaska persone non grata Vladimira Božovića, koji se opet po Crnoj Gori predstavlja kao ambasador i to na javnim događajima“, napisao je Krivokapić na Tviteru.

Božović je prisustvovao svečanosti organizovanoj povodom posete patrijarha srpskog Porfirija Herceg Novom u okviru proslave 640 godina od osnivanja tog grada i slave manastira Savina.

„Prvi put smo reagovali pre tragedije na Cetinju i tražili njegovo trajno udaljenje, a onda i nakon sramotnog obraćanja predsjedniku države povodom tragedije na Cetinju, kada smo uputili urgenciju MUP-u i tražili promptnu zabranu ulaska u Crnu Goru“, kazao je Krivokapić.

Krivokapić je ironično konstatovao da je MUP ažuran kada ga tuži povodom događaja na Cetinju 5. septembra, ali da je izostala reakcija MUP-a kada je u pitanju Božović.

„Reakcija MUP-a je izostala, a lažni srpski ambasador nastavlja sa provociranjem naočigled svih. Podsećamo da je MUP ažuran kada tuži ministra sposlova povodom događaja na Cetinju 5. septembra, koji je već dva puta dao iskaz u Osnovnom sudu. To očigledno govori o posvećenosti vladavini prava, evropskoj i političkoj orijentaciji MUP-a“, napisao je Krivokapić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.