U trendu

Krivokapić u poseti Srbiji 2. i 3. novembra

PODGORICA – Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić boraviće 2. i 3. novembra u zvaničnoj poseti Srbiji, preneli su crnogorski mediji.

Na sednici crnogorska Vlada utvrdila je juče platformu za zvaničnu posetu, tokom koje su planirani su susreti sa najvišim državnim zvaničnicima Srbije.

Krivokapić dolazi u posetu na poziv predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, objavila je Vlada Crne Gore, prenose Vijesti.

U delegaciji Crne Gore su premijerovi savetnici Vanja Radević, Ivan Šikmanović i Nikola Zečević, zatim Ana Ražnatović, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Srbiji i Ivana Malović, šefica kabineta premijera.

„Zvanična poseta predsjednika Vlade…biće u funkciji jačanja bilateralnih odnosa, kao i unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje. Poseta predstavlja i priliku da se istakne važnost stabilnog i sigurnog regiona, kao i značaj njegove jače integracije kroz mehanizam Berlinskog procesa, kojim se učvršćuje evropska perspektiva Zapadnog Balkana“, navodi se između ostalog u dokumentu o poseti.

Dodaje se i da će „imajući u vidu krizu nastalu usled pandemije COVID-19, poseta biti odlična prilika za razgovor o modelima usmerenim na prevazilaženje zdravstvenih, ekonomskih i drugih izazova uslovljenih pandemijom sa kojima se obe države suočavaju“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.