Krivokapić: Vakcine dokaz poštovanja Srbije prema CG

PODGORICA – Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je večeras da su vakcine Sputnjik Ve koje je Srbija donirala toj zemlji dokaz velikog poštovanja koje Srbija iskazuje prema Crnoj Gori i izrazio nadu da će to biti novi početak razvoja međusobnih odnosa.

„Nadam se da će ovo biti novi početak razvoja naših odnosa, koji su jedno vreme bili u zastoju. Moramo da unapređujemo naše odnose u korist naših građana, jer je to naša državnička obaveza“, rekao je Krivokapić na aerodromu u Podgorici, nakon što je premijerka Srbije Ana Brnabić predala prvi kontingent vakcina.

Crnogorski premijer iskazao je zahvalnost građanima Srbije, koji su se odrekli svojih vakcina i uputili ih građanima Crne Gore.

To su, istakao je, vakcine koje treba da zaštite stanovništvo Crne Gore i dodao:

„Zdravlje iznad svega, a solidarnost pre svega“.

Krivokapić je rekao da su građani Crne Gore dugo iščekivali kada će doći vakcine.

„Večeras, 74. dan od kako je ova vlada ustanovljena, stigla je vakcina. Ne želeći da optužujem bilo koga, ipak neko treba da se zapita šta je bilo u vremenskom periodu od 30. avgusta do 4. decembra, pa nismo odradili najveći deo posla da, kao Srbija, obezbedimo svojim građanima ono što je najvažnije, a to su vakcine koje će da se suprotstave pandemiji koja je zahvatila čitav svet“, rekao je Krivokapić.

Naveo je da mu je drago što je premijerka Srbije Ana Brnabić večeras u Podgorici i izrazio nadu da će se sledeći put naći lepšim povodom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.