U trendu

Krivokapić zahvalio policiji CG zbog uspešne akcije

PODGORICA – Predsednik Vlade Zdravko Krivokapić ugostio je u utorak u vili Gorica menadžment Uprave policije, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i koordinatora službi bezbednosti i potpredsednika Dritana Abazovića i zahvalio je policiji zbog uspešne akcije prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija.

Na sastanku su, osim Sekulovića i Abazovića, bili direktor Uprave policije Zoran Brđanin i njegovi pomoćnici, kao i načelnik Centra bezbednosti Podgorica Goran Jokić koji je prethodnog vikenda rukovodio Operativnim štabom.

Prema saznanjima „Vijesti“ premijer se kompletnom bezbednosnom sektoru više puta zahvalio zbog „uspešno sprovedene akcije“ kojom su Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i mitropolitu Joanikiju omogućili ustavom garantovano pravo, odnosno, da se u Cetinjskom manastiru ustoliči novi mitropolit.

Premijer je u ponedeljak oštro kritikovao bezbednosni sektor, podsećaju „Vijesti“, navodeći da je jedinstvo komande u policiji uspostavljeno tek kada im je pred zoru rekao da po svaku cenu ide na Cetinje i da ga ne interesuje da li će imati zaštitu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.