U trendu

Krstovići za odbranu sa slobode nude pet miliona evra

PODGORICA – Otac i ćerka, Budimir i Marina Krstović, ponudiće Višem sudu jemstvo od ukupno 5.000.000 evra u nekretninama da bi se od optužbi za šverc 1.206 kilograma kokaina branili sa slobode, rekao je za podgoričku Pobjedu njihov advokat Dragoljub Đukanović.

On je pojasnio da su rođaci Krstovića ponudili dve porodične kuće u Podgorici dok je Budimir Krstović ponudio hladnjaču u Zeti gde je pronađen tovar sa drogom kao i kuću u Beogradu.

Viši sud u Podgorici je već jednom odbio ponuđeno jemstvo u iznosu od 2.445.479,53 evra koji su Krstovići ponudili na ime garancije da neće pobeći ako budu pušteni da se brane sa slobode.

U žalbi na odbijajuću odluku su tvrdili da se Viši sud prilikom odlučivanja o ponuđenom jemstvu Krstovića više bavio okolnostima koje bi ukazivale na opasnost od bekstva nego ponuđenim garancijama i predloženim merama nadzora.

Budimir i Marina Krstović uhapšeni su nakon što je policija u njihovom magacinu, u zetskom selu Mojanovići nadomak Podgorice, 24. avgusta prošle godine pronašla i zaplenila 1.200 kilograma kokaina, kako je tada saopšteno.

Marina i Budimir Krstović su pred istražiteljima tvrdili da nemaju ništa sa pronađenom drogom.

Banane koje je naručila Marina Krstović za firmu „San Francisko“ u vlasništvu su njenog oca Budimira utovarene na MSC „Katya“, koji je iz Luke Bolivar krenuo prema Panami.

Za sada nije poznato da li su kontejneri sa bananama iz Paname nastavili transport brodom „Katya“ prema Malti ili su pretovareni na neki drugi teretnjak.

Ono što je za sada poznato je da je brod „Ćarlotte“ iz italijanske Luke Đoja Tauro preuzeo kontejnere sa naručenim bananama i prevezao ih do Luke Bar, gde je droga otkrivena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar