U trendu

Krvavi vikend u Francuskoj, dvoje mrtvih u napadima u Šoleu

Dve osobe danas su poginule, a jedna je teško povređena u dva napada koje je izvela ista osoba u francuskom gradu Šoleu, saopštile su francuske vlasti, dodajući da za sada nema elemenata koji bi ukazivali da je reč o terorizmu.

Francuska televizija Frans 2 javila je da je napadač u predgrađu Šolea prvo napao stariji bračni par, a zatim je u istom kvartu napao još jednog 50-godišnjeg muškarca.

Kako piše “Figaro“, oko 16 sati na periferiji Šolea pronađene su dve starije teško povređene osobe.

“Nažalost, gospodin nije preživeo i podlegao je povredama, a njegova supruga je hospitalizovana u teškom stanju“, rekao je lokalni sudski zvaničnik Erik Brujar.

Figaro navodi da je prema policijskim izvorima reč o 83-godišnjem muškarcu i o njegovoj 81-godišnjoj supruzi, koja je životno ugrožena.

Brujar je rekao da je u drugom napadu u istom predgrađu Šolea muškarac star oko 50 godina podlegao povredama u predelu glave, ne iznoseći druge detalje.

Policijski izvori su naveli da je u vezi sa napadima uhapšen 35-godišnjak, od ranije poznat vlastima.

Brujar je dodao da je uhapšen muškarac “koji je živeo u blizini“, ali da nema dovoljno dokaza da bi se moglo reći “da je u pitanju počinilac“.

On je naglasio “da za sada nema naznaka da je reč o terorističkom napadu“.

I televizija Frans 2 javlja da policija ne vodi istragu “u pravcu terorizma“, već da sumnja da je reč o počiniocu koji je“’izgubio razum“.

Šole je mali grad na jugozapadu Francuske i ima oko 50.000 stanovnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar