U trendu

Kurti: Nema napretka u dijalogu, Vučićevi stavovi stari

PRIŠTINA – Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti kaže da nema napretka u dijalogu i tvrdi da se Beograd „nije udaljio od bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, niti od predsednika Rusije Vladimira Putina i da Vučić ne menja stav o njegovom (Kurtijevom) zahtevu za međusobno priznanje.

„Stavovi predsednika našeg severnog suseda su stari i moje insistiranje je naravno na sporazumu koji je, naravno, obavezujući, u potpunosti normalizuje odnose naše dve zemlje, fokusirajuć se na međusobno priznanje. Ali u tom pogledu ne mogu da kažem da postoji napredak“, rekao je Kurti nakon sastanka u Berlinu i zajedničke na neformalne večere sa predsednikom Vučićem koju je organizovao specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčaka ,a prenosi Koha.

On tvrdi da je „već i međunarodnim faktorima jasno da je Srbija ta koja mora da se promeni, da bismo imali rešenje za sporazum“.

On je naveo da zavisno od toga kako će proći dijalog Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača koji će se održati 13. maj u Briselu, možda dođe do novog sastanka njega i Vučića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar