U trendu

Laburisti traže da parlament prekine letnju pauzu

LONDON – Britanski parlament treba odmah da prekine letnju pauzu kako bi održao sednicu o Bregzitu, izjavio je danas Džon Mekdonel, drugi čovek opozicione Laburističke partije, nakon sto su procureli dokumenti vlade o mogućim rizicima izlaska Britanije iz EU bez dogovora.

Kako je „Sandej tajms“ juče objavio, pozivajući se na poverljiv dokument britanske vlade o rizicima Bregzita, u slučaju izlaska bez dogovora Velika Britanija će se suočiti s nestašicom goriva, hrane i lekova.

„Neophodno je ponovo okupiti poslanike zato što nam treba vremena za odgovarajuću debatu o tome“, rekao je Mekdonel za radio BBC.

Parlament je na pauzi do 3. septembra.

Laburisti koji se protive izlasku Britanije bez dogovora sa EU, žele da obore vladu premijera Borisa Džonsona i formiraju koaliciju na čelu sa svojim liderom Džeremijem Korbinom, kako bi odložili Bregzit, prenosi Rojters.

Mekdonel je rekao da u parlamentu postoji većina koja želi da spreči Bregzit bez dogovora i da će Korbin uskoro razgovarati sa rivalskim liderima o načinu na koji se to najbolje može uraditi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.