U trendu

Lavrov: Moguća i proizvodnja indijskih vakcina u Rusiji

MOSKVA – Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nije isključio mogućnost da se neka od indijskih vakcina protiv Kovid 19 proizvodi u Rusiji u sklopu zdravstvene saradnje dve zemlje.

„Ne isključujemo da će dalja saradnja na ovom planu obuhvatiti proizvodnju indijske vakcine u Rusiji“, izjavio ruski ministar na konferenciji za novinare nakon razgovora sa svojim indijskim kolegom Subramanjamom Džaišankarom, prenosi TAS S.

Agencija navodi da je Lavrov naglasio da će o tom pitanju stručnjaci dati poslednju reč na osnovu maksimalne efikasnosti takve saradnje.

On je rekao da je, takođe, Ruski fond za direktna ulaganja u procesu potpisivanja ugovora sa nekoliko indijskih kompanija za proizvodnju ruske vakcine Sputnjik V u Indiji, u obimu od 700-750 miliona doza.

Trenutno Indija proizvodi dve vakcine – „Kovišild“, što je lokalni naziv vakcine Okford-AstraZeneka, i „Kovaksin“ koju proizvodi lokalna firma Barat Biotek, dok oko 20 proizvođača vakcina traži dozvolu za upotrebu u toj zemlji, uključujući i Rusiju i Sputnjik V.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar