U trendu

Lavrov: NATO odgovornost za Avganistan prebacuje na region

MOSKVA – NATO izbegava odgovornost za svoje dvadesetogodišnje prisustvo u Avganistanu, a očekuje da ga susedne države prihvate i rešavaju postojeće probleme, poručio je danas ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Može se primetiti želja NATO da preusmeri snage u druge zone , poput Centralne, Južne ili Jugoistočne Azije, i pošalje avganistanske izbeglice u te regione. Alijansa izbegava odgovornost za posledice koje su doneli njenih dvadeset godina eksperimenata. Međunarodna zajednica, posebno susedi Avganistana, pozvani su sada da se pozabave problemima “, primetio je Lavrov na današnjoj 6. ministarskoj Konferenciji za interakciju i mere o uspostavljanju poverenja u Aziji (CICA), prenosi TAS S.

Ruski ministar je naglasio da Moskva u ovome vidi pokušaje destabilizacije geopolitičke situacije u Aziji vojnim i političkim strukturama u cilju ometanja međudržavne interakcije u regionu.

Prema Lavrovu, neke uske političke strukture i vojni savezi koji se drže logike hladnog rata i politike obuzdavanja doprinose destabilizaciji situacije u Aziji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.