U trendu

Lavrov: Ne mogu da odgovaram na odluke Srbije

MOSKVA – Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov izjavio je danas da ne može da odgovara na odluke koje donosi Srbija i njeno rukovodstvo vezano za uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji, kao i da Rusija duboko poštuje srpski narod i njegovu privrženost svojim tradicijama i prijateljima.

Lavrov je u onlajn intervjuu sa četiri srpska medija, među kojima je Tanjug, kazao da su Srbi i Rusi bratski narod koje povezuje i zajednička istorija, kao i pobede u borbi protiv zajedničkih neprijatelja.

„Ne mogu da odgovaram na odluke koje donosi Srbija i njeno rukovodstvo. Mi smo bratski narodi, objedinjuje nas zajednička istorija, zajedničke pobede protiv zajedničkog neprijatelja i vidimo koliko su ta osećanja ukorenjena u duši srpskog naroda i njegovog istorijskog sećanja“, kazao je Lavrov, odgovarajući na pitanje Novosti.

Ističe da Rusija nijada ništa ne nameće silom i dodaje da zapad to čini putem ekonomskih i drugih ucena.

„To nije pristojno, tako se ne treba ponašsati ni u društvu, a ni na međunarodnoj sceni kad svima pokušavaju da zavrću ruke. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je govorio više puta o toj temi kada je rekao da Srbija ima svoje interese. Duboko poštujemo srpski narod i njegovu privrženost svojim tradicijama i svojim istorijskim prijateljima“, kazao je Lavrov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.