U trendu

Lavrov poziva da organizatori napada da budu hitno kaznjeni

MOSKVA – Moskva očekuje da organizatori terorističkog napada na rusku ambasadu u Kabulu budu kažnjeni što je pre moguće, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Nadamo se da će tvorci ovog terorističkog akta i njegovi počinioci dobiti kaznu koju zaslužuju u veoma bliskoj budućnosti“, rekao je Lavrov na početku razgovora sa tadžikistanskim kolegom Sirožidinom Muhridinom.

Naveo je i da je nakon napada pojačano obezbeđenje oko ambasade i da su u tom delu grada angažovane dodatne snage talobanskih vlasti i avganistanska obaveštajna služba, prenosi Tas s.

Najmanje osam osoba poginulo je danas u eksploziji u blizini ruske ambasade u Kabulu, a najmanje 15 osoba je povređeno.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da je u eksploziji poginulo dvoje zaposlenih u Ambasadi Rusije u Kabulu.

Avganistanska policija saopštila je da je bombaš-samoubica aktivirao eksplozive kod ulaza u rusku ambasadu, ali da su ga naoružani čuvari ubili dok se približavao kapiji.

Rusija je jedna od nekoliko zemalja koje su zadržale ambasadu u Avganistanu, nakon što su pre godinu dana talibani preuzeli vlast.

Iako Moskva zvanično ne priznaje talibansku vladu, ona pregovara sa avganistanskim zvaničnicima o ugovoru za snabdevanje benzinom i drugom robom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar