U trendu

Lavrov: Preduzecemo akcije da zaobiđemo nelegitimne sankcije

TUENSI (Kina) – Rusija će nastojati da, u međunarodnim razgovorima, osudi nelegitimne sankcije Zapada i da uz, podršku partnera, preduzme praktične korake koji će omogućiti zaobilaženje takvih mera, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na sastanku sa iranskim kolegom Hoseinom Amir-Abdolahijanom.

„U našim odnosima sa Iranom i sa drugim bliskim partnerima nastojaćemo da osudimo ovu neprihvatljivu pojavu u međunarodnoj diskusiji i da preduzmemo praktične korake koji će nam omogućiti da zaobiđemo ove nezakonite radnje“, izjavio je Lavrov, a prenosi ruska agencija TAS S.

Lavrov je dodao da Rusija takođe vidi sankcije kao instrument zapadne politike koji je usmeren na „podrivanje principa suverene ravnopravnosti
država“.

„Uočavamo eklatantne, uporne pokušaje da se revidiraju temelji koji
su propisani poveljom Ujedinjenih nacija. Jedno od oruđa neprihvatljive politike su mehanizmi jednostranih nelegitimnih sankcija“, izjavio je Lavrov.

Istovremeno, šef ruske diplomatije je ukazao na interesovanje Moskve da izgradi partnerstvo sa Teheranom.

S druge strane, iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan je poručio da se Iran oštro protivi nametanju jednostranih sankcija Rusiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar