U trendu

Lavrov: Rusija podržava predlog Bajdena o susretu sa Putinom

MOSKVA – Rusija ima pozitivan stav kada je reč o predlogu predsednika SAD DŽoa Bajdena da se susretne s ruskim liderom Vladimirom Putinom, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Podržavamo predlog predsednika SAD Bajdena o održavanju sastanka s predsednikom Putinom“, kazao je Lavrov na obrazovnom maratonu „Novo znanje“ u Moskvi, prenosi TAS S.

Lavrov je rekao i da mu američki državni sekretar Entoni Blinken tokom susreta u Rejkjaviku nije pokazao dokaze kojim bi se opravdale optužbe Vašingtona protiv Moskve.

„Blinken i ja smo razgovarali o mnogo čemu na Islandu u sredu. On je bio iskren, bio sam i ja. Pažljivo je slušao i izneo je svoje stavove, koje, kako znate, uključuju optužbe na račun Rusije, a tiču se mešanja Rusije u izbore (u SAD) i hakerske napade na neke važne sisteme. Ipak, podsetio sam ga da smo godinama molili naše američke kolege da daju bar jedan dokaz da opravdaju navode. Kao što znate, dobili smo čudne odgovore: ‘Ne možemo da vam kažemo ništa, stvar je poverljiva’ i tako dalje“, rekao je Lavrov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.