U trendu

Le Pen: Putin predstavlja novu viziju sveta

Šefica francuske ekstremne desnice Marin Le Pen rekla je danas u Moskvi posle sastanka s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da on predstavlja „novu viziju multipolarnog sveta“.

„Ja banim multipolarni svet i ja branim saradnju izmedju slobodnih naroda. Mislim da Putin takodje predstavlja takvu viziju sveta“, rekla je Le Pen na konferenciji za novinare u Moskvi.

Le Pen je ocenila da je „svet Vladimira Putina, svet Donalda Trampa u SAD, svet gospodina Modija (indijski premijer Narendra Modi) u Indiji“ svet sa kojim ona deli „viziju saradnje umesto dosadašnjeg potčinjavanja i ratnohuškačke politike koja je najbolje predstavljena kroz EU“.

Putin je ranije danas na sastanku s Le Pen rekao da Rusija ne želi da utiče na izbore u Francuskoj, ali da ima pravo da održava kontakte sa tamošnjim političarima.

Le Pen, koja je u poseti Rusiji na poziv ruskih poslanika, rekla je da Francuska i Rusija imaju veoma jake kulturne, ekonomske i strateške veze, i naglasila značaj sastanka imajući u vidu pretnju terorizma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.