U trendu

Lider libanskog Hezbolaha: Oborićemo svaki izraelski dron

BEJRUT – Lider libanskog Hezbolaha poruči je danas da će se njegova grupa suprotstaviti i oboriti svaki izraelski dron koji od sada bude ušao u libanski vazdušni prostor.

Hasan Nasralah je zapreti i odmazdom za izraelski vazdušni udar u Siriji u kojem su, kako tvrdi, poginula dvojica pripadnika Hezbolaha.

On je ovo izjavio nakon što se jedan navodno izraelski dron srušio u uporištu Hezbolaha na jugu Bejruta i pao na krov zgrade u kojoj se medijski centar Hezbolaha, a drugi eksplodirao i sruši se iza zgrade.

Nasralah je rekao da je jedan od dronova leteo nisko među zgradama, nazivajući to vojnom „samoubilačkom misijom“ i „jasnom agresijom“, prenosi AP.

Libanski premijer Saad Hariri izjavio je prethodno da mu pad dva izraelska drona na uporište Hezbolaha u Bejrutu liči na nasilje i agresiju na libanski suverenitet.

On je rekao da to što se dogodilo noćas predstavlja pretnju regionalnoj stabilnosti i pokušaj je da se država uvuče u veću eskalaciju sukoba, prenosi AP.

Kako se navodi, izraelski avioni redovno prodiru u libanski vazdušni prostor i više puta su napadali susednu Siriju iz Libana, što je veoma razljutilo grupu Hezbolah i libanske zvaničnike, koji su se čak žalili i Ujedinjenim nacijama.

Portparol Hezbolaha rekao je da su dva izraelska drona pala u Bejrutu, ali da Hezbolah nije pucao u njih.

(Tanjug)