U trendu

Lider parlamentarnih stranaka BiH sutra u Briselu

BANJALUKA – Lideri parlamentarnih stranaka u BiH sutra bi u Brislel trebalo da se sastanu sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, gde bi, kako poručuju lideri vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, moralo da se pokaže jedinstvo i zajedničko delovanje.

Srpski član Predsedištva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su neki učesnici iz Republike Srpske prihvatili, a neki odbili da zajedno putuju u Briselu, pa sad, kako je rekao, od toga prave jeftinu besmislenu političku priču.

„Učesnicima sastanka u Briselu iz Republike Srpske ponuđeno je da zajedno idemo avionom Vlade Republike Srpske. Neki su prihvatili, a neki odbili pa sad od toga prave jeftinu besmislenu političku priču. Neka idu kako žele i s kim žele. Srećno“, napisao je tim povodom Dodik na Tviteru.

Lider Socijalističke partije Petar Đokić najavio je da će na sastanku sa Mišelom izneti stav da više ne može da bude tolerisano bahato ponašanje predstavnika političkog Sarajeva koji atakuju na Republiku Srspku.

Predsednik DNS-a Nenad Nešić istakao je da predstavnici vlasti i opozicije iz Republike Srpske na međunarodnom frontu u Briselu moraju biti složni kao nekada srpski borci stvarajući Srpsku, prenela je RTRS.

Predsednik PDP-a Branislav Borenović naveo je da je sutrašnji sastanak prilika da od domaćina čuje konkretne mere za ubrzanje evropskih integracija i uvođenje evropskih standarda i načela u BiH i Republiku Srpsku.

Iako još nisu tačno definisane teme sastanka, predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da ne želi da ide u Brisel samo da se slika, ukoliko ne bude razgovarano o izmenama Izbornog zakona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar