U trendu

Logar predao kandidaturu za predsednika Slovenije

LJUBLJANA – Poslanik Slovenačka demokratska stranka (SDS) i bivši ministar spoljnih poslova Slovenije, Anže Logar, predao je danas kandidaturu za predstojeće predsedničke izbore, najavljene za 23. oktobar.

Logar je prijavu predao uz 5.000 potpisa birača, koji su podržali njegovu kandidaturu, a njegovu prijavu je podržao i SDS, prenela je STA.

Logar je najavio da će mu fokus u slučaju pobede na izborima biti na ohrabrivanju poslovnog okruženja, inkluziju mladih, zelenoj transformaciji, kao i na bezbednosnoj i spoljnoj politici i dodaje da će to zahtevati učeščhe svih političara.

„Čak i ako imamo različite poglede na svet, definitivno imamo nešto što nas ujedinjuje. Mislim da moramo da ujedinimo ove pozitivne faktore i da zakoračimo u sutrašnji dan velikim koracima, uvereni da Slovenija diše punim plućima i koristi sve što ima na raspolaganju“, rekao Logar.

Logar je rekao da njegovo političko opredeljenje, levica vidi kao „krajnje desno“, dok ga opoziciona Nova Slovenija (NSi) optužuje da se snažno kreće ka „centru ili levom centru“.

„Na levici kažu da sam krajnji desničar, u NSi kažu da sam levičar, što znači da sam pravi kandidat za predsednika koji čhe biti predsednik svih građana, svih Slovenaca“, izjavio je Logar, prenosi slovenačka agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar