U trendu

London: Bajden odao poštu britanskoj kraljici Elizabeti

LONDON – Predsednik SAD DŽozef Bajden odao je danas poštu britanskoj kraljici Elizabeti Drugoj, pojavivši se na balkonu u Vestminster holu dok je kolona ljudi prolazio pored kovčega pokojnog britanskog monarha.

Bajden se, u pratnji supruge DŽil i ambasadorke SAD u Britaniji DŽejn D. Hartli, prekrstio i tokom posete nakratko stavio ruku na srce, preneo je Rojters.

Predsednik SAD će se kasnije pridružiti britanskom kralju Čarlsu Trećem i drugim liderima iz celog sveta na prijemu uoči velike državne sahrane.

Bajden je jedan od mnogobrojnih državnika i članova kraljevskih porodica iz cele Evrope, Azije, Afrike i Severne i Južne Amerike koji će prisustvovati sutrašnjoj sahrani britanske kraljice.

„Njeno nasleđe će se pojaviti na stranicama britanske istorije i u priči o našem svetu“, istakao je on u poruci posle vesti o kraljičinoj smrti.

Bajden je bio jedan od 14 američkih predsednika tokom 70-godišnje vladavine britanske kraljice Elizabete i ona ih je upoznala sve osim Lindona DŽonsona, počevši od Harija Trumana 1951. kada je još bila princeza.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.